Wanneer durf jij een film te plaatsen, een VLOG te maken óf LIVE op Facebook te gaan?…

Ja, ook ik moet eraan geloven. Plaats meer video’s. Maar ja, zoals zovelen heb ik echt een behoorlijk stuk cameravrees. Een fotootje wordt zelfs nog 20x opnieuw gemaakt laat staan een video met tekst en hele volzinnen.

En ik vertel aan iedereen, gewoon doen! Terwijl ikzelf best veel moeite en weerstand voel.

Nou mag iedereen weten dat ikzelf vaak een e-learning of een webinar volg. Om bij te blijven en te kijken waar ik mijn kennis kan bijschaven. Weten wat er komt of wat er nieuw is in mijn vakgebied. En eerlijk is eerlijk, heel vaak gebeurt dit professioneel! Weinig stotteren en een duidelijke lijn in het verhaal.

MAAR OOOH! WAT SAAI!

Ja, je hebt het nodig maar het is bijna niet vol te houden.
Meestal krijg je een herhaling van een webinar waar ik veel liever naar kijk omdat ik dan, sorry, gemakkelijk kan doorspoelen en filteren. Want er is werkelijk niet doorheen te komen.

Ikzelf heb ook geprobeerd een korte chatbot e-learning te maken. En alles heb ik verteld in 5 korte filmpjes. Bloed zweet en tranen heeft het me gekost. En wat denk je? Weinig tot geen reacties.

Help wat nu? Hoe moet dit verder?

Maar dan gebeurt het. Hulp komt uit onverwachte hoek!!

Via de beursvloer kwam ik Sander tegen. En Sander Kuiken is vlogger, filmpjes maker, editor, musicalster en ook nog enorm leuk. Hij zei tegen me:

‘cameravrees?? hahaha, idioot’

Goed, om dit verhaal af te sluiten, Sander is bij me geweest en mijn eerste filmpje is door hem in elkaar gezet. Ikzelf ben echt happy met het resultaat.

We gaan heel veel beleven, Sander en ik. En die video tutorials komen eraan!

Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden.


Deel jij met mij jouw succesvideo?
Of wil je ook geholpen worden door Sander….