Vorig jaar ben ik samen met Claire Diets en Lotte Sleebos van
Noaberhuus Glanerbrug op bezoek geweest bij Karin Nijman….

Karin heeft nogal een bijzonder restaurant in Rotterdam, REBELZ aan de Rotte. REBELZ aan de Rotte is een restaurant met een bijzondere missie: ex-gedetineerde vrouwen een kans bieden op een mooie toekomst.

Wat een uniek bedrijf. En vooral wat een unieke vrouw.

Volledige focus en heel veel plannen. Alles wat ze doet heeft vooral 1 doel en dat is om de kansarme vrouwen met wie ze werkt een betere toekomt te bieden. Dit kan door deze vrouwen in het restaurant op te leiden tot kok of gastvrouw.

Na het bezoek ben ik Karin niet uit het oog verloren. Het algoritme van Facebook en Linkedin had ons opgepikt en op die manier weten we allebei waar we mee bezig zijn, zakelijk maar ook een beetje privé.

Enkele maanden geleden zag ik een uitbreiding van REBELZ aan de Rotte.

Via crowdfunding is er een prachtig terras gekomen…

…en zijn er ondertussen twee REBELZ restaurants met plannen voor meer. Hoe nu een tandje erbij op Facebook en Instagram? Ondertussen weet iedereen wel dat je een bedrijfspagina op Facebook niet zomaar bijhoudt maar dat je er echt tijd voor moet vrijmaken. Het gaat allemaal niet meer vanzelf. Dat ziet Karin natuurlijk ook en heeft me benadert. Binnenkort gewoon eerst weer eens gezellig koffiedrinken en een plan proberen te maken voor REBELZ.

Wil je meer weten over REBELZ aan de Rotte? Kijk dan op hun website of hun Facebook pagina. Beter nog… Ga er een hapje eten! Ondertussen ga je het gesprek aan met je tafelgenoten en kijk je even om je heen… Bij REBELZ aan de Rotte ga je naar huis met de wetenschap een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan de toekomst van mensen voor wie een mooie toekomst niet zonder meer vanzelfsprekend was.