Vanochtend was ik bij Tetem voor een incompany training.

Bij mij aan tafel zaten Ella, Stephanie en Anne plus 3 stagiaires van het ROC.
Wat een prachtige locatie! Midden op het Roombeek in die prachtige oude dekenfabriek. Naast ARTEZ, daar waar het gebeurt voor kunstenaars in Enschede.

De vraag vanuit Tetem was vooral: ‘Hoe zorg je dat je meer gezien wordt op Facebook en Instagram en hoe bereik je een nieuwe doelgroep’.

Het antwoord is zo simpel maar daarom ook enorm lastig. Want mijn generatie zit nou eenmaal vast in een oud denkpatroon. Gekaderde strikte marketing regels bepalen hoe we communiceren in de media en dus ook op Facebook. Alles keurig zoals het ons ooit geleerd is.

Ikzelf heb ook nog steeds moeite met een foto die niet strak gefotoshopt is. Ik wil het liefst een opgemaakte flyer posten op m’n tijdlijn en typografisch alles keurig uitgelijnd. Maar wanneer ik dat doet ga ik dus de mist in. Heel veel bloed, zweet en tranen maar NUL bereik, oké… misschien reageert m’n moeder.


Dus, hoe dan wel? Nou, wat betreft de teksten die je deelt. Schrijf alsof je met een vriend of vriendin praat. Zie je doelgroep als familie of buren. Maak het klein en overzichtelijk. Geen moeilijke woorden of zinnen, gewone taal en noooooit meer U Gelukkig wisten ze dit laatste wel.
.

En verder: Zorg dat mensen jou en je team leren kennen. Maak mensen nieuwsgierig naar je werkplek en collega’s. Deel met bijvoorbeeld een LIVE video een nieuwe expositie maar ook een verjaardag van een vrijwilliger. Wat denk je van de dinsdaglunch? Hoe mooi om te delen met anderen. Dat is ‘Social’ en juist dat willen mensen weten. Want verkopen, zo noem ik het maar, gaat nou eenmaal makkelijker als je leuk bent.

En mijn laatste tip: De stagiaires. Die zijn namelijk van de nieuwe generatie. Opgegroeid met Social Media en heel erg kieskeurig. Wanneer je samen aan tafel zit leer je van elkaar.

Foto: Sorry, vergeten een selfie te maken dus deze foto is wél gemonteerd 😉

Wil je meedoen met een training? Mijn volgende gezamenlijke training is op maandag 15 oktober. Info? Check deze pagina: ‘Facebook voor jouw business’ training