Je wekelijkse folder (of nieuwsbrief) delen via Facebook Messenger? Ik denk dat ik een nieuwe trend ontdekt heb, want om heel eerlijk te zijn vond ik het altijd super leuk om een stapel folders in de brievenbus te ontvangen en er dan op mijn gemak door heen te bladeren. Totdat ik realiseerde dat ik maar in een paar van de folders interessant vond, het daardoor zonde van al het papier was en ik een ‘Nee-Ja’ sticker aan de deur plakte.. 

De wereld wordt elke dag weer een stuk digitaler en sociale media is niet weg te denken uit onze maatschappij. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld 10,8 miljoen Nederlands dagelijks te vinden op Facebook en dit getal groeit nog elke dag. Het is dus de ideale plek om jouw doelgroep te vinden en aan te spreken met jouw producten en/of diensten. Wanneer je eenmaal een publiek hebt verzameld op je bedrijfspagina, is het tijd om die doelgroep te laten weten wat je verkoopt en te adverteren. Dit kun je doen door veel te posten of advertenties te plaatsen, maar wist je dat dit ook veel persoonlijker kan?

 

Chatbots.

Je doelgroep persoonlijk aanspreken kan tegenwoordig met een chatbot via Facebook Messenger. Jij bedenkt wat voor een chat je je doelgroep wilt sturen en de chatbot verstuurt het voor je. Het is geen spam, de keuze is aan je volgers om de chatbot te volgen of niet te volgen en je hoeft niet elk berichtje zelf te versturen. Ik ben ontzettend fan van deze trend en ik scoor steeds sneller betere resultaten met de chatbots die ik maak voor mijn klanten, maar wist je dat je het ook zelf kan? 

Een halfjaar geleden heb ik een beginners SocialMadness Workshop gemaakt over Chatbots. Het zijn 5 korte afleveringen en het is makkelijk te volgen. Je kan dus nu eigenlijk direct aan de slag en geen zorgen! Als je vragen hebt, mag je mij altijd een berichtje sturen.

– Gea van Bruggen

En dan die folder!

Wanneer je over een tijdje een lopende chatbot hebt, dan is dat het moment om je folder in te zetten. Je kan gewoon een digitale folder versturen via Messenger, maar vergeet niet dat diegene naar wie je hem stuurt met de chatbot wel eerst moet aangeven zo’n folder te willen ontvangen. Dat kan gewoon met een knop na een bericht waar mensen op kunnen klikken. 

Ook hoeft dit echt niet te betekenen dat je compleet stopt met folderverspreiding in je regio.. Ik weet alleen zeker dat dit een goede toevoeging gaat zijn om nu ook zelfs de mensen met een ‘Nee-Ja’ sticker aan de deur te bereiken. 

VragenMadness #5.

 Als laatste wil ik nog even wijzen op mijn nieuwe VragenMadness serie. Deze week gaat het ook over het delen van een folder via Messenger. Die kun je vinden op mijn Facebook, YouTube en IGTV.

Tot de volgende SocialMadness blog!