De enige aanklikbare link op Instagram

Wellicht weet jij dat je in Instagram slechts 1 aanklikbare link kunt zetten. En deze aanklikbare link kun je in je bio kwijt. Daarom zie je ook vaak de hashtag #linkinbio staan. Een verwijzing naar de aanklikbare link.

De meeste bloggers gebruiken deze hashtag. Hun link zal direct bij hun laatste blogartikel uitkomen.

Maar welke link gebruik jij? Natuurlijk denk je direct aan de homepagina van je website. En dat is ook prima. Maar wat als je net een nieuwe training hebt georganiseerd die je onder de aandacht wilt brengen? Plus een nieuwe webinar én ook nog je gratis e-book… Dan heb je eigenlijk veel meer links nodig en is je homepage zeker niet een perfecte link.

Er zijn tools waarmee je dit -één link beleid- van Instagram kunt tackelen, Linktree is de bekendste. Kijk maar eens rond op Instagram: veel marketeers gebruiken het. Super handig natuurlijk. Het werkt allemaal vrij snel en binnen een handomdraai heb je een link toegevoegd of verwijderd in Linktree. Je hoeft dus niet steeds je link in je Instagram bio te veranderen. PERFECT zou je denken!

Tenminste, zo lijkt het. Want feitelijk wil jij eigenlijk dat je doelgroep en potentiële nieuwe klanten op jouw website landen. Daar waar de Facebook Pixel en de Google Trackingcode op hun staan te wachten en jouw business verder groeit.  

Wanneer je Linktree gebruikt zullen je bezoekers eerst naar Linktree gaan voordat ze misschien doorklikken naar één van jouw links. Je weet dan ook niet hoe vaak er op de link in jouw Instagram bio is geklikt. 

Ik ben dus na 1 week Linktree eens verder gaan denken.

Waarom geen nieuwe pagina op m’n website speciaal voor dit doel? En Instagram is een mobiel platform en daar past perfect een razendsnelle AMP landingspagina bij. Ondertussen heb ik deze gebouwd en ik ben enorm blij. Wil je weten welke aanklikbare link ik heb gemaakt? Check deze link.

Dit is de directe link naar m’n #linkinbio. Wil je ook zo’n perfecte link speciaal gebouwd voor je Instagram? Neem dan contact met me op.


 Volg je mij al op Instagram? Check mijn Instagram account